Kulpuder

Kulpuderne er lavet af 100% naturligt bambuskul fra Vietnam

Brugen af aktiv kul går helt tilbage til de gamle ægypternes tid der benyttede kullet til at fjerne lugt og smag fra deres drikkevand. I dag bruges filtrene til emhætter, køleskabe, biler, gasmasker, forbindinger, aircondition samt i diverse vand rensningsanlæg for at filtrere luften og renser den for mange forskellige gasser samt for at undgå lugtoverførsel.

Kulpude til køleskab

Den lille kulpude kan bruges i køleskabet for at fjerne den kedelig køleskabslugt og samtidig forlænger den holdbarheden på frugt og grønsager. Puden kan også med fordel anvendes i fx. sportstasker.

Kulpude til sko

Sko og støvle puderne kan bruges i alle former for fodtøj for at fjerne den sure lugt af sved. Samtidig suger kulpuden fugten fra skoen eller støvlen, så skoen holder længere.

udforsk

Brændingsproces

Produktionen af bambuskul foregår i store ovne og med en temperatur på 1000 grader over længere tid. Kullet kommer ikke direkte i kontakt med ilden og der skal derfor holdes godt øje med kullet i hele brændingsprocessen. Denne brændingsproces stammer fra Japan, som har anvendt den i mere end 2000 år, dog kun med Japansk egetræ, som er anvendt til at rense vand. Den høje temperatur resulterer i et utal af åbne porer, som giver denne form for kul en hel unik absorberingsevne, som blandt andet kan fjerne lugt og fugt – et naturfænomen der kaldes adsorption, hvilket vil sige en partikels evne til at fastholde sig på ydersiden af et materiale.

udforsk

Bæredygtigt materiale

Bæredygtigt træ

Bambus er den hurtigst voksende plante på jorden og det tager kun 4 år før den bliver så stor at den kan skoves. Derfor er bambus mere miljøvenlig og bæredygtigt end meget andet træ.

Naturlig genaktivering

Da kullet suger fugt er det vigtigt at tørre kullet i solen ca. hver 3 måned, for jo mere fugt det suger, jo mere lukkes porerne til. Ved at ligge kullet 4 til 6 timer i solen bliver det automatisk genaktiveret.

Tilbage til naturen

Tro det eller ej, så er alle disse fordele ved aktivt kul ikke nok. Faktisk kan kullet bruges som et mineraltilskud til dine planter, når de mister deres absorberingseffekt efter ca. 2 år.

Produkter

Kulpude til køleskab

Kulpude til køleskab

99,00 kr

Denne kulpude fjerner effektivt lugt og fugt fra køleskabet samt forlænger holbarheden af din frugt og grønt. 

Puden indeholder 200g aktivt kul fra bambus. Bambuskullet er kemikaliefrit og kommer fra Vietnam. Puden skal genaktiveres 1 gang i kvartalet 4-6 timer i direkte sollys. 

Holdbar i 2 år efter udpakning. 

Kulpuder til fodtøj

Kulpuder til fodtøj

139,00 kr

Fjerner effektivt lugt og fugt samt forlænger skoens levetid. Fungerer i alt slags fodtøj lige fra sandaler til gummisko. 

Pakken inkluderer 2 kulpuder som hver indeholder 75g naturligt aktivt bambuskul fra Vietnam. Bambuskulet er kemikaliefrit og skal genaktiveres 1 gang i kvartalet 4-6 timer i direkte sollys. 

Holbar 2 år efter udpakning. 

Kulpuder til støvler

Kulpuder til støvler

199,00 kr

Fjerner effektivt lugt og fugt samt forlænger støvlens levetid. Fungerer i alle slags støvler. 

Pakken inkluderer 2 kulpuder som hver indeholder 200g naturligt aktivt bambuskul fra Vietnam. Bambuskulet er kemikaliefrit og skal genaktiveres 1 gang i kvartalet 4-6 timer i direkte sollys. 

Holbar 2 år efter udpakning.