Vupti, fra postevand til mineralvand

udforsk

Hvad er aktivt kul?

Rent vand er måske ikke længere en selvfølge … I vores del af verden er det at drikke vand direkte fra vandhanen næsten lige så naturligt som at trække vejret. En luksus, som er truet af årtiers nedsivning af giftstoffer som pesticider og andre gifte fra fx landbruget og andre industrielle foretagender. Brugen af aktivt kul til at rense drikkevandet går helt tilbage til de gamle egypteres tid, som benyttede kullet til at fjerne lugt og dårlig smag fra drikkevandet. Sumi Sticken har mikroskopiske huller, og det er det finmaskede net af små huller, som har den absorberende effekt, der binder lugt og andre skadelige stoffer. Absorption er kodeordet for den naturlige proces, som giver kullet den rensende effekt, da det har betydning for en partikels evne til at fastholde et molekyle i den indre eller ydre overflade.

udforsk

Hvordan er Sumi-Sticken lavet?

1

Japansk Egetræ

Wakayama-området i Japan er kendt for en helt særlig sort af egetræer, hvor det aktive kul, Kishu Binchotan, udvindes. Det foregår efter japansk tradition ved en kontrolleret brændingsproces, der går hundrede år tilbage.

2

Høje temperaturer

Før trækullet kan kaldes aktivt kul, brændes det først langsomt og herefter ved ekstremt høje temperaturer i specialfremstillede, håndbyggede lerovne.

3

Færdigt produkt

Det aktive kul tilfører vandet gode mineraler som calcium og magnesium, men ud over de sundhedsmæssige fordele så er kullet ret dekorativt. Smid en stick i din gennemsigtige vandkaraffel, og du får et smukt indslag til spisebordet samt et sjovt samtaleemne.

Massere af gode grunde

3 fordele ved Sumi-Sticken

Renser vandet for kalk og andre urenheder som kan findes i postevand.

Tilfører vandet mineraler som calcium og magnesium som gør at vandet virker blødere.

Kan genforenes med naturen ved at stikke den i jorden efter dens levetid. Det aktive kul vil afgive massere af gode mineraler til dine planter.

Vil du læse mere?

Artikel om Sumi House